Skip to main content

Förvaltningsrättsliga ärenden kopplat till djurskydd

Behöver du stöttning i ett i ett förvaltningsrättsligt ärende kopplat till djurskydd? Vi kan agera ombud vid både tillsyns- och tillståndsärenden. Vi kan vara med när länsstyrelsen kommer på anmäld kontroll, vi kan bistå med rådgivning när ni har erhållit er kontrollrapport och även bistå som ombud vid överklagan av förelägganden, omhändertaganden, djurförbud m.m. Det underlättar ofta om vi kan komma in tidigt i processen så tveka inte att höra av er om ni har några frågor om länsstyrelsen har haft anmärkningar på er djurhållning i samband med en kontroll.

Brottmål - djurplågeri, brott mot djurskyddslagen

Som djurhållande lantbrukare är ofta djuren en viktig del i din produktion men också i ditt livsval. Att då bli misstänkt eller stå åtalad för djurplågeri eller brott mot djurskyddslagen är ofta en känslomässig process som kan ge livet en helt ny vändning. Oavsett om det gäller en individ med oupptäckt skada som skickats till slakt eller en generellt eftersatt djurhållning på grund av t.ex. dödsfall inom familjen så är vi vana att hantera detta. Vi på Agri Advokater fungerar som ett stöd och stöttar dig genom hela brottmålsprocessen från första polisförhöret till dom i målet antingen som offentlig eller privat försvarare.

Till oss kan du komma om du eller ditt företag vill ha förebyggande juridisk rådgivning eller om du befinner dig i en domstolsprocess. Oavsett kommer vi göra vårt yttersta för att hjälpa dig på allra bästa sätt.

Hos Agri Advokater är du i trygga händer.

Från och med nu byter vi namn till Agri Advokater.

Vi brinner lite extra för de gröna näringarna och har vår spetskompetens inom lantbrukssektorn. Därför är det ett naturligt steg att även vårt namn ska spegla vår inriktning.